Tervezze meg saját házát

Így spórolhatsz rengeteg pénzt az építkezésen

Az elszálló alapanyag árak miatt az ember ott spórol az építkezésen, ahol tud. Ahogyan arról korábban is írtunk, a kalákamunka jogi keretei manapság már meglehetősen szűkek, azonban még így is van rá mód, hogy jelentősen csökkenteni tudd az építkezés költségeit.

Mindjárt az elején jöjjön is a spoiler: a Király házaknál van lehetőség arra is, hogy csupán szerkezetkész állapotig kérd az új álomotthonod megépítését, hogy aztán saját kezűleg tudd befejezni a projektet.

Nézzük is meg részletesebben, hogy miről is van szó!

Először is érdemes tisztázni a cikkben szereplő legfontosabb alapfogalmat.

 

Mit jelent a szerkezetkész állapot?

Egy családi ház kivitelezésének három főbb szakasza van:

  1. a szerkezetkész állapot, ami 40%-os készültségi szintet jelent
  2. a félkész vagy másnéven emelt szintű szerkezetkész állapot, ami 70%-os készültségi szintet jelent,
  3. illetve a kulcsrakész állapot, ami már 100%-os készültséget jelent.

Nálunk, a Király házaknál természetes lehetőséged van arra, hogy a házat kulcsrakész állapotban vedd birtokba. Azonban egy új szolgáltatásunk keretében – hiszen láttuk, hogy igény és érdeklődés van rá – lehetőség van arra, hogy szerkezetkész állapotig építsük meg álmaid otthonát.

De mit is foglal magában a 40%-os készültségi szint?

Ebben az esetben már megtörtént a tereprendezés, illetve az alapozás. Ezenkívül állnak a főfalak, rajta a födém és a tetőszerkezet és megtörtént a tető cserepezése (vagy másnéven héjazása) is. Amennyiben vannak lépcsők, úgy a szerkezetkész állapot ezeket is magában foglalja.

Ahogyan láthatod, az olyan szakembert igénylő munkák, mint a burkolás, hőszigetelés, vezetékezés, gépészet valamint a szerelvényezés csak ezután következnek.

 

Befejezheted-e saját magad az építkezést? Mik a jogi keretek?

Amennyiben saját magad szeretnéd befejezni az otthonodat (vagy házon belül megoldani – hogy stílszerűek legyünk), akkor végezhetsz saját magad is ilyen munkát, a jogi keretek adottak rá.

Sőt, érdemes tudnod, hogy a közvetlen hozzátartozók segítségét szintén igénybe tudod venni, például az apóst, a sógort, illetve a szülőkét vagy nagyszülőkét is. Ez alól kivételt képez, ha CSOK-ot vettetek fel, ugyanis ilyen esetben kikötés, hogy a visszaélések elkerülése érdekében nem lehetnek kivitelezők a családtagok.

Amennyiben a rokonnak vagy neked van megfelelő szakképesítésed (vízvezeték-, villanyszerelő satöbbi), úgy ők vagy te is elvégezheted például a szerelvényezést. Viszont fontos, hogy csak olyan szakember lehet a kivitelező, akinek megvan a megfelelő képesítése.

Azonban az olyan szakmunkákhoz, mint a burkolás, festés nem szükségesek a papírok.

A jogi keretek tehát adottak ahhoz, hogy saját magad fejezd be a házat. A kérdés, hogy mennyire éri meg mindez.

 

Mennyit lehet spórolni a HÉT táblával az építési költségeken?

Amennyiben te magad vagy ismerős segítségével fejezed be az építkezést úgy megspórolhatod a villanyszerelés költségeit (ez akár több mint 1 millió forint is lehet), a burkolást (szintén elérheti az 1 millió forintot is a kivitelezés költsége), valamint a vízvezetékszerelést, festést.

Nagyon nehéz egzakt számokat mondani, azonban akár 5-15 millió forintot is tudsz spórolni ilyen módon.

Nem is beszélve arról, hogy a SIP technológiával készülő házaink építési ideje lényegesen rövidebb ideig tart, mint a hagyományos téglaházaké.

Szakképzett személyzetünk segítségével akár 55%-kal kevesebb időbe is telhet.

Érdemes tudni, hogy a paneleket 2800-3000 mm x 1250 mm szabvány méretben gyártjuk, így a teljes fal- és tetőrészeket rendkívül gyorsan össze tudjuk szerelni.

A SIP paneleket (vagy másnéven HÉT táblákat) már előre legyártjuk, így az építési területen már csak össze kell „legózni” őket.

Ráadásul a későbbiekben rengeteg segítséget jelent majd neked az is, hogy az elektromos csövezés és a többi gépészet a belső falakra szerelt előtétfalban, (gipszkarton táblák mögötti légrésben ) található. Épp ezért nem lesz szükség csövezéshez, vezetékezéshez a falak utólagos vésésére, fúrására.

Ezenkívül a clicwall 4 az 1-ben falburkoló rendszerünk segítségével is rengeteg időt, és nem kevés pénzt spórolhatsz meg.

Az MDF falburkoló rendszer mindkét oldalán dekor felület található, amely karc-és cseppálló valamint mosható is. Tehát nem kell festőt keresni, sem szalagozni, fóliázni és takarítani, sőt még glettelni sem.

Mindezek mellett ötször gyorsabb mint gipszkartonnal kialakítani és lefesteni a falat.

A WPC fakompozit (amely fából és műanyagból áll) időtálló megoldást jelent, például a teraszok burkolásához.

A termék ellenáll az UV-sugárzásnak, a penészedésnek és még a rovarok sem tesznek kárt benne, mindezek mellett pedig könnyen szerelhető és tisztítható is.

 

Segítse ismerőseit a tudatosabb döNtésben és Ossza meg Ön is az ECOHÁZAKat
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Scroll to Top