Tervezze meg saját házát

Síklemezes és Solar Roof tetők

Lindab Seamline
lindab logo 001

Fenntartható tetőmegoldás a SolarRoof segítségével

A Lindab SolarRoof időjárásálló, fenntartható és innovatív tető, amely a 21. század igényeit és a skandináv tervezés eredményeit ötvözi.

A Lindab SolarRoof olyan napelemekkel és inverter összekapcsolt tetőprofilok, amelyekkel otthona egyszere marad esztétikus és energiahatékony. A hozzá kapcsolódó alkalmazás segítségével hozzáférést biztosítunk a korszerű rendszerekhez, így a valós időben történő villamosenergia termelés bármikor nyomon követhető.

solarroof layers

Integrált
napelemek

A fedőlemezek előre felszerelt napelem panelekkel gördülnek ki az üzemből, amelyek így esztétikus, integrált napelem- tetőfedést képeznek. A napelemek CIGS típusúak, ez egy vékonyréteg -technológia, ahol a napelemek teljes vastagsága csak 2 mm. A termék jótállási ideje 10 év, a teljesítményi garancia pedig nem kevesebb, mint 25 év. A napelemek két év elteltével teljesen karbonsemlegessé vállnak.

Vékony napelemfólia
modern technológiával

A napelemek CIGS típusúak, egy vékonyréteg -technológia, ahol a napelemek csak 2 mm vastagok. A termék jótállási ideje 10 év, a gyártási garancia pedig nem kevesebb, mint 25 év. Mindössze két év elteltével a napelemek CO2-semlegesek.

Könnyű
összeszerelés

Könnyű összeszerelni: Az integrált napelemes profilok gyorsan és könnyedén összeilleszthetőek, ezáltal egyszerűsödik az építés. Ez azt jelenti, hogy a kábeltelepítésen és elektromos szerelésen kívül nincsenek további telepítési költségek.

How solar works

1
Napelemek

Amikor a napsugarak (fotonok vagy fényrészecskék) elérik a napelemeket, elektronokat szabadítanak fel az atomokból, ami elektromos áramot generál. A napelemek sok napelemből állnak, amelyek egymáshoz vannak csatlakoztatva, és a napelem elülső és hátsó részének összekapcsolásával képesek vagyunk egyenáramot kivonni a napelemekből. Ha több napelemet kapcsolunk össze, nagyobb feszültséget kapunk.

2
Optimalizáló

Az optimalizáló a paneleket is felügyeli, és egyenáramú megszakítóként működik, mivel kikapcsolt állapotban csak 1V-ot termel (nem kap jelet az invertertől). Az MPPT vagy Maximum power point tracking az inverter vagy az optimalizáló egyik funkciója, amely biztosítja, hogy a napelem mindig a maximális teljesítményen működjön. Mivel a napelemek nem mindig termelnek állandó feszültséget vagy áramot, ezt a pontot folyamatosan állítani kell.

3
Inverter

Az inverter segít a napelemek által termelt egyenáramot váltakozó áramúvá alakítani. Ezen kívül az inverter más funkciókkal is rendelkezik, mint például a biztonság, a felügyelet és az optimalizálás. A hagyományos inverterek beépített MPPT-vel is rendelkeznek. Az optimalizátorokkal ellátott modern inverterek az egyes panelekre és nem az egész sztringre vonatkozóan keresnek egyedi pontokat. Ezért nem minden panelt érint, ha egy panel árnyékba kerül vagy meghibásodik.

4
Energiamérő

Az energiamérő az ügyfél által felhasznált villamos energia mennyiségét méri. Az energiaóráknak többféle típusa létezik, és a fő különbség a régi változatok között az, hogy az új változatok mindkét irányban mérik az energiaáramlást, és ki tudják számítani, hogy az ügyfél által elfogyasztott és a hálózatba értékesített villamos energiát melyik áramot használja fel. Az energiamérő kommunikál a közműszolgáltatóval, amely aztán automatikusan kifizeti Önnek az eladott villamos energiát.

5
Hálózat

A hálózat alkalmas arra, hogy az egész hálózatban sok mikrotermelés legyen, a fő előnye pedig az, hogy a hálózatban sokkal kisebb az energiaveszteség, amikor Ön termel áramot, és a szomszédja vagy a közeli ipari fogyasztó használja azt, mint amikor a közműszolgáltatónak kell azt nagy távolságokra szállítani.

SRP Click előkorcolt síklemezes tető

Elegáns megjelenés – gyors és egyszerű szerelés

A mai fémlemezes tetőfedési technológia kifejlődése a XIX. században kezdődött, de az acélt, mint tetőfedő anyagot sokkal régebb óta használják.

Azokban az esetekben, amikor a tető különleges hangsúlyozása szükséges, és a hagyomány megőrzésén van a hangsúly, a korcolt acéllemezes technológiát javasoljuk. Ez nem csupán jellegzetes külsőt ad a tetőnek, hanem kiváló vízzáróságú és teherbírású fedést eredményez, ami a szél hatásának fokozottan kitett tetőknél különösen fontos szempont lehet. Az állókorcos tető hosszú vagy rövid lemezekből fektethető. Az, hogy melyik technikát választja, a tető hajlásszögétől vagy az elérni kívánt hatástól
függ.

lindab elokorcolt teto image 001

Alkalmazási terület:

SRP Click tetőfedés illetve falburkolat hagyományos és modern megjelenésű épületekhez. Aljzat tetőn való alkalmazáskor: folytonos alátámasztás (telideszkázás vagy OSB minimum 22 mm vtg.) vagy ritkított deszkázat (max hézag 3-4 cm).

Bár az SRP Click tetőfedés alapanyaga a S250GD minőségű „kemény” lemez, ami kiválóan alkalmas síkfelületek kialakítására, de a kivitelezés, és a használat során előfordulhat a lemez finom hullámossága. Ez a tetőfedés természetes viselkedése, nem tekinthető esztétikai hibának. A jelenség leginkább meredek hajlásszögű tetők, falburkolatok esetén látványosabb.

Szélnek erősen kitett tetőfelületek esetén nagy széllökésekben előfordulhat – a szélszívásból adódóan – átmeneti hanghatás, ez ellen a lemezek alá behúzott (nagy hőállósággal rendelkező) vékony csillapító szalaggal lehet védekezni.

Rövid lemezek meredek tetőkhöz

Korábban a natúr, festetlen, horganyzott acél rövidlemezeket a helyszínen kapcsolták össze a bádogosmesterek, álló- és keresztkorcok alkalmazásával. Amikor a tető elkészült, befestették a háztulajdonos által kiválasztott színre. Ma már a Lindab korszerű bevonatos síklemezei számos színben és egy natúr természetes fémszínű anyagban választhatóak. A rövidlemezes technikát meredek tetőknél alkalmazhatjuk, mert a lemezek kezelése és rögzítése egyszerűbb a tetőn.

Hosszúlemezek kevésbé meredek tetőkhöz

A tetőfedési technikák a hosszú acéllemezek tekercs formájában történő előállításával párhuzamosan fejlődtek. Manapság a hosszú, gyárilag színes műanyag bevonattal ellátott acéllemezek kész korcokkal való fektetése általános gyakorlat, különösen a kevésbé meredek tetők esetén.

lindab elokorcolt teto image 002

Bővebb információkért kérjük keressen az elérhetőségeinken:

lindab slider 001
Scroll to Top