Tervezze meg saját házát

Mennyi idő alatt készül el egy ECO ház?

Ön is magabiztosan szeretne építkezni, tisztán látva a folyamatokat és határidőket? A Viasat3 csatorna Trendközelben című műsorában – ahol napjaink legizgalmasabb trendjeit kutatták – felbukkan egyik építkezésünk, mi pedig készséggel válaszolunk Molnár Henrietta pazar kérdéseire. Lássuk, hogy mennyi idő alatt is készül el valójában egy ECO ház!

Honnan származik ez az elsöprő technológia?

A könnyűszerkezetes építési rendszerek rendkívül elterjedtek az olyan gazdaságilag fejlett régiókban, mint amilyen például Skandinávia, Nyugat-Európa, vagy éppen Észak-Amerika. Utóbbi ráadásul nem más, mint a SIP panelek atyja, annak a rendszernek a feltalálója, melynek napjainkban már világszerte élvezik áldásos hatásait azon családok, akik a környezettudatosságot, illetve az alacsony energiaigényt tűzték ki célul.

Miért ilyen népszerűek a HÉT Táblából készült otthonok?

A világhírű SIP panel (magyarul: HÉT Tábla) legfőbb sajátosságai közé sorolható a biztonság, a kényelem és a fenntarthatóság.

De mi az a HÉT tábla?

A SIP panelhez hasonlóan HÉT táblának nevezzük azt a káros anyag mentes, speciális ragasztással és préseléssel készített, két OSB3 építőipari minőségű lapból álló építőelemet, melynek közepén egy égéskésleltető adalékkal ellátott hőszigetelő hab helyezkedik el. Adottságainak köszönhetően könnyedén és pazarlásmentesen megtervezhető az építkezés anyagszükséglete. Egyszerű összeilleszthetősége révén leendő otthonunk pedig módfelett gyorsan szerelhetővé válik. Azonban, ami még ezeknél is lehengerlőbben hangozhat, az a rendszer fantasztikus gyorsasága. Ez azt jelenti: hogy az egyedi igényektől függően 4-6 hónap alatt, már egy garantáltan kulcsrakész házat vehetünk birtokunkba.

Hogyan lehetséges mindez? Nyomban részletezzük!

Szerkezetkész épület egyik napról a másikra? Az ECO házaknál ez csak természetes

 

 

A videóban megtekinthető ház szerkezetének felhúzása mindössze pár napot vett igénybe. Ennek oka, hogy a hőszigetelt építési táblák (HÉT) már előre gyártott formában érkeznek a helyszínre.

Ebből kifolyólag az építési területen nem keletkezik hulladék, az egyes elemek pedig pillanatok alatt összeilleszthetőek, még egy kisebb létszámú csapat esetében is.

Lehet ezt a tempót még fokozni? A HÉT táblával alig létezik lehetetlen!

Nem sokkal később: többek között a teljes körű, cseréppel történő tetőfedés, a bádogozás, valamint a nyílászárók behelyezése is rendkívül hamar, mindössze 1 hónapon belül megtörtént – a műsorban látható módon. Ráadásul, ebbe az időkeretbe még egy extra napelem rendszer telepítése is kényelmesen belefért. Mely szenzációs módon kombinálható a légtömör, kis energiaigényű épületet eredményező HÉT Tábla technológiával.

Mi maradt hátra?

Innentől számítva, alig 1 hónap szükségeltetik a kulcsrakész állapot eléréséig. A gépészet és villanyos munkák elvégzését követően, csupán a kiváló terhelhetőséggel rendelkező falak befejezése, festése, illetve a hideg-meleg burkolatok felhelyezése várat még magára. Ahogy azt Bozóki János, a KirályHázak építő partnere is említi. Azonban a belső válaszfalak terén több, modern opció közül is választhat a megrendelő. Így dönthet például a népszerű Clicwall falburkoló lapok mellett, melyekkel az építési idő még jobban lerövidül, a leendő otthon pedig még egyedibbé, praktikusabbá és fenntarthatóbbá válik.

Egy ECO ház elkészítésének folyamatai

Előkészületek: elkészült tervrajzunk segítségével, már közös erővel álmodhatjuk meg otthonunk külsejét és sajátosságait. Azonban a rendszer egyik bámulatos előnye miatt – avagy a teljesen zárt épületből kifolyólag – a hagyományos házaktól eltérő módon kell gondoskodnunk a légtechnikáról a tervezés és kivitelezés során.

Megrendelés: az előkészületeket követően, az építész segítségével elkészülhet a pontos gyártmányterv. Ennek alapján megkezdődhetnek a szélsebes gyártási folyamatok.

Gyártás: megtörténik az építkezéshez szükséges HÉT Táblák legyártása a Király Házak precíz, saját gyártóüzemében.

Helyszíni munkálatok:
a már fentebb felvázolt, mindössze pár hónapos folyamat végére, kulcsrakész kivitelben veheti át vadonatúj, erős szerkezetű, gazdaságosan fenntartható házát a megrendelő. Mindebben vállalatunk építő partneri, illetve a kirendelt, felelős műszaki vezető segédkezik.

Végezetül ne feledjük, bár leendő otthonunk számtalan féleképpen épülhet, a választás során fontos tisztában lennünk azzal, hogy a számunkra szimpatikus technológia rendelkezik-e ÉMI engedéllyel. Továbbá, minden esetben ellenőrizzük az adott cég referencia munkáit, hírnevét, megbízhatóságát.

Építkezzünk óvatosan, megfontoltan és jövedelmezően!

Tekintse meg mintaházainkat az alábbi linken: Mintaházak 93-340 nm között, kérdés esetén pedig vegye fel velünk a kapcsolatot elérhetőségeink egyikén.

Segítse ismerőseit a tudatosabb döNtésben és Ossza meg Ön is az ECOHÁZAKat
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Scroll to Top