Tervezze meg saját házát

Miért válasszak eco házat? Íme 10 jelentős érv!

Gyorsan és egyszerűen szeretne építkezni? Akkor itt az alkalom, hogy átfogóan megismerkedjen az immár Magyarországon is óriási népszerűségnek örvendő eco házak sajátosságaival. Kíváncsi, milyen előnyökhöz juthat a segítségük révén? Nyomban rátérünk!

Milyen egy eco ház?

A fenntarthatóságot és pénztárcabarát jövőt megpályázó eco házak az ingatlanfejlesztés egyik legparázslóbb témakörévé váltak az utóbbi években. Nem csoda, hiszen ezek a koncepciók rendszerint nem mást ígérnek, mint a magas szintű energiahatékonyságot, természetbarát eljárási módszereket és egészségesebb életteret. Mindezt a komfortérzet feláldozása nélkül. Az ECO házak célja tehát rövidtávon az építési és egyéb hulladékok minimalizálása (a természet megóvása), még hosszútávon a rendkívül alacsony energiafogyasztás (ezáltal jelentős pénzmegtakarítás). Ennek fényében a házak tervezése, illetve kivitelezése egyaránt a környezettel összhangban zajlik. Mindezt annak érdekében, hogy egy egészségesebb, élhetőbb teret biztosítsanak a leendő tulajdonosok számára. Íme 10 jelentős érv az eco házak mellett, amely segít eldönteni milyen házat is építsünk, építtessünk. Megmutatjuk, a házépítés döntése hogyan határozza meg a következő 40-50 évünket és miért is befektetés a jövőbe. Az ecoházaknak megannyi változata létezik világszerte. Azonban hazánkban az egyik legkézenfekvőbb megoldás az USA-ból származó, óriási népszerűségnek örvendő SIP panel (magyarul: HÉT tábla) rendszer alkalmazása.

De lássuk, hogy pontosan miért!

 • Villámgyors megvalósítás: a HÉT Tábla technológiának köszönhetően gyors és minőségi kivitelezés valósul meg.
 • Nincsenek rejtett költségek: például a falak felépítésének köszönhetően nincsenek daruzási költségek.
 • Zéró pazarlás: a kivitelezésnél nem keletkezik hulladék, ennek köszönhetően nincs extra költség.
 • Környezetbarát szemléletmód: középpontban a zöld tudatosság, ezért faanyagaink fenntartható erdőgazdálkodásból származnak.
 • Minden tiszta: alapanyagaink, illetve a HÉT tábla káros anyag mentes.
 • Nem lesz hőenergia veszteséged: a Királyházak rendszerének, illetve a technológiának köszönhetően légtömör házak épülnek.
 • Zseniális befektetés: ugyanis a fenntartási költségek 50%-kal alacsonyabbak a hagyományos építésű házakhoz képest.
 • Lenyűgöző, személyre szabható szerkezet: a kedvező statika következtében a válaszfalak nem tartófalak, igényeknek megfelelően variálható Mintaházainknál is.
 • A frusztráló papírmunka is gördülékeny: amennyiben megtervezett Eco Házaink közül választasz, a tervdokumentáció egy héten belül beadható engedélyezésre.
 • Szinte azonnal beköltözhető: a kulcsrakész kivitelezés mintaházainkra 3 hónap, egyedi tervezésre is van lehetőség, abban az esetben a tervezési idő és a kulcsrakész kivételezés 6 hónap.

Királyházak – Ecoházak bemutató a Viasat6-on

 
 

Mitől válhat még hasznosabbá egy energiatakarékos otthon, a HÉT táblán túl?

Ahogy a SIP panel (többek között a lenyűgöző szintű szigetelési tulajdonságai révén), úgy a következő komponensek is a környezetbarát, illetve passzív házak lehetséges alappillérei közé tartozhatnak. Közülük csupán az egyes – tetszés szerinti – elemek, de akár mindegyikük egyaránt bevethető és kiválóan kombinálható.
 • Az esővíz gyűjtő szerkezetek: hiszen az esővíz hasznosításának számos előnye létezik. Lágyságának köszönhetően a háztartási gépek, vízcsapok, WC-k és vezetékek nem fognak vízkövesedni, ez által élettartamuk jelentősen megnőhet.
 • Hővisszanyerős szellőztető rendszerek használata: az egészségesebb, frissebb, antibakteriális belső tér kialakításához.
 • Megújuló energiaforrások: a biomassza energetikai célú hasznosítása mellett, a hőszivattyú és napelem egységek kiépítése is hatékony segítséget nyújt az energia fogyasztási, fűtési és melegvíz előállítási költségek csökkentése érdekében. Ráadásul ezek az energiaforrások korlátlan mennyiségben állnak a rendelkezésünkre.
 • Optimális tájolás: kevesen tudják, de a napenergia passzív módon is sikeresen felhasználható. Ehhez mindössze a megfelelő tájolásra és kialakításra kell ügyelnünk. Az épületet ez által több fény éri a napos órákban, mely hozzásegíthet a fűtési költségek csökkenéséhez, továbbá minimalizálhatja a mesterséges fény szükségességét.

De ez még nem minden!

Végezetül a ház belsejét illetően, ide sorolhatóak még az újrahasznosított anyagokból készült, modern lakberendezési termékek, ahogy az energiatakarékos LED világítás, valamint a speciális padló- és falburkoló rendszerek is. Ezek egyaránt fantasztikusan hangulatossá és meleggé tudják varázsolni a környezettudatos szemléletben készült épületek izgalmas belső terét. Az Ön számára tökéletes kombináció megtalálásához pedig nincs másra szükség, mint feltenni a kérdést: Milyen okból szeretnék eco házat építeni? Tekintse meg mintaházainkat az alábbi linken: Mintaházak 93-340 nm között
Segítse ismerőseit a tudatosabb döNtésben és Ossza meg Ön is az ECOHÁZAKat
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Scroll to Top