Gyorsan és egyszerűen szeretne építkezni? Akkor itt az alkalom, hogy átfogóan megismerkedjen az immár Magyarországon is óriási népszerűségnek örvendő eco házak sajátosságaival. Kíváncsi, milyen előnyökhöz juthat a segítségük révén? Nyomban rátérünk!

ecoházak könnyűszerkezetes házak sip panel mintaházak királyházak flamenco 93 nm

Flamenco mintaház – 93 nm

Milyen egy eco ház?

A fenntarthatóságot és pénztárcabarát jövőt megpályázó eco házak az ingatlanfejlesztés egyik legparázslóbb témakörévé váltak az utóbbi években.

Nem csoda, hiszen ezek a koncepciók rendszerint nem mást ígérnek, mint a magas szintű energiahatékonyságot, természetbarát eljárási módszereket és egészségesebb életteret.

Mindezt a komfortérzet feláldozása nélkül.

Az ECO házak célja tehát rövidtávon az építési és egyéb hulladékok minimalizálása (a természet megóvása), még hosszútávon a rendkívül alacsony energiafogyasztás (ezáltal jelentős pénzmegtakarítás).

Ennek fényében a házak tervezése, illetve kivitelezése egyaránt a környezettel összhangban zajlik. Mindezt annak érdekében, hogy egy egészségesebb, élhetőbb teret biztosítsanak a leendő tulajdonosok számára.

Íme 10 jelentős érv az eco házak mellett, amely segít eldönteni milyen házat is építsünk, építtessünk. Megmutatjuk, a házépítés döntése hogyan határozza meg a következő 40-50 évünket és miért is befektetés a jövőbe.

Az ecoházaknak megannyi változata létezik világszerte. Azonban hazánkban az egyik legkézenfekvőbb megoldás az USA-ból származó, óriási népszerűségnek örvendő SIP panel (magyarul: HÉT tábla) rendszer alkalmazása.

De lássuk, hogy pontosan miért!

 1. Villámgyors megvalósítás: a HÉT Tábla technológiának köszönhetően gyors és minőségi kivitelezés valósul meg.
 2. Nincsenek rejtett költségek: például a falak felépítésének köszönhetően nincsenek daruzási költségek.
 3. Zéró pazarlás: a kivitelezésnél nem keletkezik hulladék, ennek köszönhetően nincs extra költség.
 4. Környezetbarát szemléletmód: középpontban a zöld tudatosság, ezért faanyagaink fenntartható erdőgazdálkodásból származnak.
 5. Minden tiszta: alapanyagaink, illetve a HÉT tábla káros anyag mentes.
 6. Nem lesz hőenergia veszteséged: a Királyházak rendszerének, illetve a technológiának köszönhetően légtömör házak épülnek.
 7. Zseniális befektetés: ugyanis a fenntartási költségek 50%-kal alacsonyabbak a hagyományos építésű házakhoz képest.
 8. Lenyűgöző, személyre szabható szerkezet: a kedvező statika következtében a válaszfalak nem tartófalak, igényeknek megfelelően variálható Mintaházainknál is.
 9. A frusztráló papírmunka is gördülékeny: amennyiben megtervezett Eco Házaink közül választasz, a tervdokumentáció egy héten belül beadható engedélyezésre.
 10. Szinte azonnal beköltözhető: a kulcsrakész kivitelezés mintaházainkra 3 hónap, egyedi tervezésre is van lehetőség, abban az esetben a tervezési idő és a kulcsrakész kivételezés 6 hónap.

Királyházak – Ecoházak bemutató a Viasat6-on

 

Mitől válhat még hasznosabbá egy energiatakarékos otthon, a HÉT táblán túl?

Ahogy a SIP panel (többek között a lenyűgöző szintű szigetelési tulajdonságai révén), úgy a következő komponensek is a környezetbarát, illetve passzív házak lehetséges alappillérei közé tartozhatnak.

Közülük csupán az egyes – tetszés szerinti – elemek, de akár mindegyikük egyaránt bevethető és kiválóan kombinálható.

 • Az esővíz gyűjtő szerkezetek: hiszen az esővíz hasznosításának számos előnye létezik. Lágyságának köszönhetően a háztartási gépek, vízcsapok, WC-k és vezetékek nem fognak vízkövesedni, ez által élettartamuk jelentősen megnőhet.
 • Hővisszanyerős szellőztető rendszerek használata: az egészségesebb, frissebb, antibakteriális belső tér kialakításához.
 • Megújuló energiaforrások: a biomassza energetikai célú hasznosítása mellett, a hőszivattyú és napelem egységek kiépítése is hatékony segítséget nyújt az energia fogyasztási, fűtési és melegvíz előállítási költségek csökkentése érdekében. Ráadásul ezek az energiaforrások korlátlan mennyiségben állnak a rendelkezésünkre.
 • Optimális tájolás: kevesen tudják, de a napenergia passzív módon is sikeresen felhasználható. Ehhez mindössze a megfelelő tájolásra és kialakításra kell ügyelnünk. Az épületet ez által több fény éri a napos órákban, mely hozzásegíthet a fűtési költségek csökkenéséhez, továbbá minimalizálhatja a mesterséges fény szükségességét.

De ez még nem minden!

Végezetül a ház belsejét illetően, ide sorolhatóak még az újrahasznosított anyagokból készült, modern lakberendezési termékek, ahogy az energiatakarékos LED világítás, valamint a speciális padló- és falburkoló rendszerek is.

Ezek egyaránt fantasztikusan hangulatossá és meleggé tudják varázsolni a környezettudatos szemléletben készült épületek izgalmas belső terét.

Az Ön számára tökéletes kombináció megtalálásához pedig nincs másra szükség, mint feltenni a kérdést: Milyen okból szeretnék eco házat építeni?

Tekintse meg mintaházainkat az alábbi linken: Mintaházak 93-340 nm között