Tervezze meg saját házát

Fa ablakok könnyűszerkezetes épületekben: minden, amit tudni érdemes

Hogyan választjuk ki partnereinket?

A Király Panel szakmai csapata, mielőtt egy gyártóval megállapodik, alapos elemzést végez az elérhető gyártócégek között, hogy megtalálja a legminőségibb, legkedvezőbb költségű megoldást.

Személyesen is meglátogatjuk a gyártóüzemet, hogy megnézhessük munkafolyamataikat, alapanyagaikat, és jobban megismerhessük mind a terméket, mind a vállalatot.

20220412 104648

Így tettünk fa nyílászáró partnerünkkkel is – elutaztunk Lengyelországba, és megnéztük a 10.000 nm-es gyárterületet. A vállalkozás 17 éve gyárt minőségi fa termékeket, 150+ alkalmazott segítségével több mint 40 féle ablakrendszert állítanak elő.

Miután a gyár szakembereivel egyeztettünk, kiválasztottuk azokat a termékeket, amit az itthoni megrendelőinknek értékesítünk.

uzem

Milyen fa nyílászáró megoldások közül választhatunk?

A fa ablakokat választhatjuk teljes vagy részleges alumínium védelemmel is. A külső alumíniumprofilok a kedvezőtlen időjárási viszonyok ellen védenek. A fa alumíniummal való ötvözése lehetővé teszi, hogy a nyílászáró kiemelkedő stabilitása mellett az ablak nagyon magas hőszigetelését is elérjük.

Az ablakok kétféle vastagságú fa profil és alumínium burkolat gyártásának lehetősége és a többféle színkombináció lehetővé teszi a faborítás számos, az ügyfél igényeihez és ízléséhez igazodó változatban történő gyártását.

Mivel a cég nagyon széles termékpalettával rendelkezik, szakembergárdánkkal alapos elemzés után a döntés megkönnyítése érdekében kiválogattuk a legjobb termékeket a hazai megrendelőknek:

  • fa ablakok
  • fa nyílászárók alumínium védelemmel
  • fa ajtók
  • fa zsalugáterek
  • homlokzati rendszerek
  • télikertek

A gyártó a legújabb trendeknek megfelelően készít olyan, úgynevezett „kubus” ablakokat is, amelyek esetében kívülről nem látszanak a szárnyak, csak a topot látja a külső szemlélő.

Milyen fából készülnek a fa nyílászárók?

A két legnépszerűbb faanyag a gyártónál a borovi fenyő és a meranti. A borovi fenyő egy afrikai fafajta, a meranti pedig Ázsiából származik.

Ezeknek a fajtáknak a felülete jobban kirajzolódik, jobban látszik a fa szerkezete, mint a megszokott fenyőnek. Az évgyűrűk is kevésbé látszanak, hiszen az éghajlati különbség miatt kevésbé hangsúlyos ez az anyagon.

Természetesen emellett a két fajta mellett készülnek fa nyílászárók tölgyből, fenyőből, vörös fenyőből is – általában minden megrendelői kérésnek eleget tudunk tenni.

20220412 105654

A fa ablakok védelme

A fa felületet védhetjük festéssel, valamint vékony és vastag lazúrréteggel is. Festés után egyáltalán nem fog látszani a fa erezete, lazúrozással azonban láthatóvá tehetjük a szerkezetet. Vastag lazúrréteggel kevésbé, vékonnyal sokkal inkább látszódni fog a fa mintázata.

A gyártó által készített ablakoknál nincsen hossztoldás a látható felületen, ezért még magasabb értéket képvisel, mint a hazai piacon elérhető ablakok többsége.

A faanyag legnagyobb ellensége az UV sugárzás és a por, homok. Emiatt érdemes kiváltképp a vízszintes felületet védeni, de lehetőség van a teljes felület védelmére is. Választhatunk, hogy a vízszinten vagy a teljes felületre alumínium borítást választunk, ami segítségével hosszú életű lesz fa nyílászárónk.

Partnerünk nagyon magas esztétikai minőségben készíti el az alumíniumborítást, hiszen színben illeszkedő módon készíti el ezeket. Az üvegszerkezeten belül található merevelem is színazonos lesz, így egy kompakt, nagyszerű design-ú ablak tulajdonosai lesznek a megrendelők.

 

A fa ablakok színe

Ahogyan említettük, a fa ablak és az alumíniumborítás színazonosan készül el, így szabad kezet kapnak a megrendelők saját ízlésük megvalósításában.

A fa ablakokat festéssel, vékony és vastag lazúrozással tehetjük egyedivé, ami a védelem mellett nagymértékű személyre szabási lehetőséget biztosít – a megrendelők a RAL fedőszínek közül választhatják ki fa nyílászárójuk színét. Ezen kívül az ablakok belső és külső színezését egymástól eltérő módon is meghatározhatjuk.

 

Az ablakok beszerelése

A fa ablakok gyártását és beszerelését külön cégek végzik, mert a két folyamat erősen elválik egymástól. Ugyanakkor, hiába a minőségi nyílászáró, ha rosszul van beszerelve, elveszti az előnyét. Éppen ezért kiemelt figyelmet fordítunk az ablakok légtömör beszerelésére.

 

Üvegrétegek

A mai magyarországi szabványok szerint az újépítésű épületekbe csak 3 rétegű üveggel ellátott ablakok kerülhetnek beszerelésre, ezért mi a 3 rétegű ablakokat természetesnek tekintjük.

Az ablakok egyik látványos eleme az ablakpárkány. Megkülönböztethetjük a belső és a külső oldali párkányt. Ezzel kapcsolatban is számtalan lehetőség áll rendelkezésre az építtetőknek, ezekről bővebben következő cikkünkben ejtünk majd szót.

 

A fa ablakok ára

A fa ablakok ára minden esetben méretüktől, alapanyaguktól függ. Egyedi termékekről van szó, emiatt mindig egyedi ajánlat készül az adott projektre.

A közvélekedéssel ellentétben áruk meglepően kedvező, alig tér el a műanyag ablakokétól, ugyanakkor esztétikailag sokkal különlegesebb hatást keltenek.

A Király Házak elkötelezett abban, hogy a legmagasabb minőségű, hosszantartó és esztétikus megoldásokat szolgáltassunk megrendelőink részére. Amennyiben többet szeretne tudni fa ablakokról, vagy egyéb kérdése van, nézze meg gyakori kérdésekre adott válaszainkat vagy vegye fel velünk a kapcsolatot!

Segítse ismerőseit a tudatosabb döNtésben és Ossza meg Ön is az ECOHÁZAKat
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Scroll to Top