Tervezze meg saját házát

ClicWall falburkoló panel: minden, amit tudni érdemes

Elege van az állandó tisztasági festésekből és a velejáró kellemetlenségekből, mint például a bútorok hurcolása? Leendő otthonát tervezi, de unja már a körülményes, bonyodalmakkal teli szakember keresést? Ebben a bejegyzésben részletesen ismertünk egy gyors, modern, ráadásul környezetbarátnak minősülő, sokoldalú technológiát. A ClicWall és hozzá hasonló falburkoló panelek már több kontinensen is letették a névjegyüket. Nyomban eláruljuk, hogy miért!

Unilin Clicwall a Királyházak kínálatában

 

Miből tevődik össze egy komplett ClickWall falburkoló panel?

A clicwall egy MDF falburkoló rendszer. De mit is jelent ez egész pontosan?

A módfelett népszerű bútoripari alapanyag, az MDF (Medium-density fibreboard), egy közepes sűrűségű farostlemez, mely egyenesen az USA-ból származik. Szülőhazájában immár közel fél évszázada alkalmazzák nagy sikerekkel a különböző, építőipari feladatok hatékony ellátására. Felülete teljes mértékben sima, ennek okán egyszerűen megmunkálható, rendkívül könnyedén kezelhető és festhető. Ráadásul tökéletes beltéri felhasználhatóságot biztosít. Ezen elsőrendű lemez alkotja tehát a szerkezet belsejét. Hozzá kapcsolódik a dekoratív, tetszés szerint választható (például natúr vagy fa hatású), egyedi érintésű, digitálisan nyomtatott, szinte kikezdhetetlen mintázat. A termékekhez egyaránt mellékeltek és beszerezhetőek a kifejezetten ClicWall kompatibilis rugalmas, sarok és T profilok, illetve szegélyek. Ezáltal a színválasztás könnyebbé válik, a munka pedig flottul haladhat.

Hol vehetjük hasznát egy ilyen falburkoló lapnak?

A ClicWall használata révén nincs szükség gipszkartonra, hiszen teljes mértékben helyettesíti azt. Ebből fakadóan az olyan műveleteknek is búcsút inthetünk, mint amilyen a glettelés. Új válaszfal esetében csupán egy vázszerkezet közé helyezzük a kiszemelt szigetelőanyagot, majd lezárjuk két oldalt a falburkoló panelek segítségével. Ennek köszönhetően hatékonyak lehetnek az adott helység melegen tartásában, illetve megakadályozhatják a penész kialakulását. Lényegében tehát bárhol alkalmazhatjuk, ahol csak szeretnénk – otthonunk belterében. Akár még konyhánkban vagy fürdőszobánkban is. Mindenhol esztétikus és kellemes hangulatot képes teremteni.

A 12 alapszín-minta

Miben különbözik társaitól a ClicWall falburkoló rendszer? Mik az előnyei?

Eme módszer – többek között – a kiváltképp környezetbarát szemléletmódjáról vált híressé. Azonban ez még közel sem minden.

Való igaz, hogy az MDF falburkoló panelek kizárólag fenntartható erdőgazdálkodásból származó, vagy pedig 100%-ban fafeldolgozási hulladékból újrahasznosított termékek, de ezen felül számos más előnyük létezik.

Időtálló: ilyen például a strapabíró, csepp és karcálló felület, melyet elképesztően egyszerű tisztítani a hagyományos, színes falakkal ellentétben.

Modern és villámgyors: egy ClicWall falburkolat rendszer segítségével teljes mértékben leválthatóak a megszokott, gipszkartonnal kivitelezett festett falak. A kiépítésének elvégzéséhez szükséges idő pedig ötször kevesebb, az utóbbihoz képest.

Pénztárcabarát: hiszen karbantartási költsége szintén alacsonyabb, mint a rendszeres frissítést igénylő, sérülékeny festett vagy tapétázott falaké. Továbbá 4 az 1-ben kialakításának köszönhetően nincs szükség annyi szakemberre és munkaerőre, mint a klasszikus burkolási folyamatok esetén.

Mindezen felül, meghökkentő előnyei közé tartozik még a széles választék is.

A standard verzió több mint 100, tetszés szerinti színben érhető el. Ráadásul olyan különböző típusok közül is választhatunk, mint amilyenek a tűzgátló, vagy önállóan festhető, melamin bevonatú felülettel ellátott falburkoló panelek.

Mennyire bonyolult egy ilyen falburkoló panel felrakása?

Az MDF falburkoló rendszer tehát nem csupán egy költséghatékony módszer, mellyel drámai módon gördülékennyé válik otthonunk ízléses kialakítása. Kevesen gondolnák, de felépítése is megdöbbentően egyszerű. A hagyományos falburkolat rendszereknek megannyi hátrányát lehetne felsorolni, nem beszélve arról, hogy azok kivitelezése magas szintű szakmai készségeket követel.

Napjainkban az építőipari munkaerő drasztikus csökkenése mellett kiváltképp fontos, hogy olyan megoldások mellett tegyük le voksunkat – no, meg a pénzünket – melyek alkalmazása egyszerűen és biztonságosan véghezvihető. A ClicWall pontosan egy ilyen flottul működő rendszer. Falburkoló tábláink nehézség nélkül telepíthetőek. A különböző elemek pazar módon illeszkednek egymáshoz.

Mindennek köszönhetően, otthonát pillanatok alatt költözhetővé és lakájossá varázsolja.

Kérdése van az Clicwall termékekkel kapcsolatban? Tegye fel nekünk ezen az oldalon!

Segítse ismerőseit a tudatosabb döNtésben és Ossza meg Ön is az ECOHÁZAKat
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Scroll to Top