Tervezze meg saját házát

AcoustiBlok – Tényleg az egyik legjobb hangszigetelő anyag?

Nyugodtabb és csendesebb környezetre vágyna? Szeretne frissen és kipihenten ébredni reggelente? Akkor elengedhetetlen, hogy alapos módon gondoskodjon leendő otthona hangszigeteléséről. A környezetbarát ECO házak elterjedésével egyre nagyobb teret nyernek a csúcsmodern, különösen nagy hatékonyságú, ráadásul gazdaságos technológiák. Ilyen tulajdonságokkal büszkélkedik a méltán népszerű AcoustiBlok is. Hallott már róla?

A nem megfelelő hangszigetelés negatív következményei

Egyre nyilvánvalóbb, hogy a túl magas zajszennyezés káros hatással lehet egészségünkre! Az állandóan beszűrődő zajok, mint például a kutya ugatás, vagy a gépjárművek, kerti gépek, klíma berendezések, szerszámok és repülők hangja diszkomfortot érzetet keltenek bennünk. Mindez összefüggésbe hozható az alvászavarokkal, fáradtsággal, stresszel, sőt, még a halláskárosodással is.

Létezik gyógyír a problémára: bemutatkozik az Acoustiblok

Az Acoustiblok egy fölöttébb sokoldalú, csodálatos zajszigetelő anyag, melyet úgy terveztek, hogy ellenálljon még az extrém időjárási viszontagságoknak is. Működési elve szerint, az akusztikus energiát súrlódási energiává alakítja, mely az anyagban egyenletesen oszlik szét. Egyaránt felhasználhatjuk a falak, mennyezetek, illetve padlók készítése során.

Beépíthetősége rendkívül egyszerű és kézenfekvő.

Könnyűszerkezetes házak esetén, – attól függően, hogy fa vagy fémszerkezetről beszélünk – csupán a profilokhoz tűzzük, csavarozzuk, még a gipszkarton vagy falburkoló elemek rögzítése előtt. Eközben, mindössze egy sniccerre lesz szükségünk ahhoz, hogy kényelmesen méretre szabhassuk.

Hogyan néz ki?

A rugalmas, fekete színű, 3 mm vékony és 4,89 kg / m2 súlyú, UL minősített anyag, – frekvenciától függően – rétegenként akár több mint 30 dB-el képes csökkenteni a hang átvitelt. Azonban két fajtáját különböztetjük meg: az előbb említett 453, valamint a 907 grammos verziót. Utóbbi viszont, már 6 mm-es vastagsággal rendelkezik. Mindkettőhöz tekercselt formában juthatunk hozzá, a könnyed szállíthatóság érdekében.

Roppant módon hatékony hangszigetelési eljárás

Nem csupán az építőiparban veszik áldásos hasznát ennek a páratlan hangszigetelési és tűzállósági tulajdonságokkal rendelkező anyagnak. A nemzetközi színtéren bevált módszernek számít a szédületesen erős, több száz lóerős motorokkal felvértezett yachtok és egyéb hajók hangjának csillapítására is – hogy azok ne zavarják a vendégek nyugalmát az utaskabinokban. Továbbá világszerte alkalmazzák a közúti és vasúti zaj okozta kellemetlenségek elkerülése érdekében. Ugyanis az Acoustiblok segítségével egyszerű, kiváló és gyors zajárnyékoló kerítéseket építhetünk, melyek képesek biztosítani a felhőtlen nyugalmat akár a kertben, a teraszon , sőt a medence körül is.

Hol találkozhatunk vele még?

Például szórakozóhelyeken, repülőtereken, ipari létesítményeknél, oktatási intézményekben, hangstúdiókban és mozikban.

Az acoustiblok további előnyei

Praktikus: sokkal vékonyabb és könnyebb, mint a legtöbb zajszigetelő struktúra.
Sokrétű: ipari, kereskedelmi és lakossági célokra szintúgy felhasználható. Bel- és kültéri projektek megvalósítására egyaránt alkalmas.
Környezetbarát: újrahasznosított műanyagból és ásványokból tevődik össze. Továbbá nem tartalmaz olyan, az egészségre káros összetevőket, mint például az ólom, azbeszt vagy bárium.
Megbízható: hatásosságának magas színvonalát igazolt, független laboratóriumi tesztek bizonyítják.

Fenntartható, gazdaságos megoldást kínál: az Acoustiblok ellenálló a vízzel, penésszel és UV-sugárzással szemben, így az idő előrehaladtával sem veszít hatékonyságából.

Kérdése van az Acoustiblok termékekkel kapcsolatban? Tegye fel nekünk ezen az oldalon!

Segítse ismerőseit a tudatosabb döNtésben és Ossza meg Ön is az ECOHÁZAKat
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Scroll to Top