Tervezze meg saját házát

Paneles házhoz paneles burkolat – bemutatjuk slágertermékünket, a ClicWallt

A DIY lakásfelújítók egyik legnagyobb Achilles-sarka a falfestés vagy épp tapétázás. Nagy gyakorlat kell ugyanis ahhoz, hogy megfelelően le tudjuk festeni a falat, mindenféle színátmenet nélkül, nem is beszélve arról, hogy mennyi időt és előkészületet igényel a dolog. 

Ezt a mázsányi terhet veszi le a vállunkról a ClicWall, mely egy úgynevezett paneles burkolat. 

Mi is az a ClicWall?

A Clicwall egy könnyen összeilleszthető, rengeteg különféle (mintegy 102) színben kapható falpanel. A szerelési elve nagyon hasonló a laminált padlóéhoz: itt is egymásba kell klikkelni a 60 centiméter széles, 2,8 méter magas lapokat. Ez pedig jól mutatja azt, hogy mennyire gyorsan is lehet haladni a falpanelek felrakásával. 

3 különféle típusuk létezik:

  1. Az egyik a normál helyiség, például hálószoba, nappali, közlekedő burkolata.
  2. A másik, a pára- és vízálló falburkolat, amely egy vízálló zöld gipszkartonra szerelhető; ezeket fürdőszobákba, mellékhelyiségekbe ajánljuk. Ezeknek létezik egy 4 mm vastag vinyl változata is, amelyet például zuhanykabinban is remekül lehet használni. Ezek 1,2 méter széles, 2,8 méter magas táblák, amelyek szintén különböző színekben, anyaghatásokban kaphatóak, így létezik például akár kőhatású, fahatású falburkoló anyag. 
  3. A harmadik pedig a tűzálló verzió, amely szállodákba, hotelekbe, iskolákba, kórházakba, tűzfolyosókra is használható.

 

A ClicWall legnagyobb előnyei

A ClicWall talán egyik legnagyobb előnye, hogy mindenféle tapasztalat nélkül, gyorsan felszerelhető, nem kell tehát festőt hívni, sem pedig az ezzel járó fóliázást, szalagozást, takarítást elvégezni. 

Rengeteg időt és energiát spórolhatunk meg általa; ha számszerűsíteni akarjuk a dolgot, akkor a kivitelezése mintegy 5x gyorsabb a gipszkartonnal kialakított, festett falnál. 

Ezenkívül nem kell vakolni, sem pedig glettelni, enélkül is teljesen sík felületet ad. Mindezek mellett ráadásul strapabíróak, jól állják a durvább igénybevétel is, valamint jól és könnyen takaríthatóak.

A fenti előnyöket látva logikus, hogy a magáncélú felhasználás mellett hotelekben, közintézményekben is rendkívül nagy sikernek örvend a technológia. Gondoljunk csak bele, hogy mennyire megkönnyíti, meggyorsítja és mennyivel olcsóbbá teszi az éves karbantartást az, hogy nem kell újrafesteni az összes falat; elegendő csupán letisztítani őket. 

 

A ClicWall tárolása és felrakása

A legideálisabb, ha a ClicWall-t a felrakás előtt 48 órával egy 15-20 Celsius fok körüli hőmérsékletű, valamint az 50-60%-os páratartalmú helyiségbe visszük. 

Ezt követően a falfelületet úgy érdemes beosztani, hogy a két széltől 200-200 mm-t elhagyunk, a felületet pedig 600 mm széles cellákra osztjuk fel. Miután a függőleges lécezést elvégeztük, jöhetnek a vízszintes elemek: itt 400 mm magas teret kell hagyni. 

A ClicWall elemeinek felrakása során fontos, hogy a tetejétől és az aljától 6 mm-t, a sarkától pedig 1 mm-t hagyjunk rá. Ezután pedig ragasztóval vagy fúróval is felszerelhetjük a paneleket.

Haladjunk balról jobbra, és kezdjük a sarokelemmel, majd 45 fokos szögben csúsztassuk egymásba a falpaneleket, hasonlóan a laminált padlóhoz. 

Ezután a 6 mm-es alsó és felső, valamint 1 mm-es sarok hézagokat színazonos takaróléc felrakásával tudjuk elfedni. 


A ClicWall termékeinket, illetve a referencia képeket a linkre kattintva tekintheted meg.

Segítse ismerőseit a tudatosabb döNtésben és Ossza meg Ön is az ECOHÁZAKat
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Scroll to Top