Energocell – hőszigetelő üveghab

energocell logo small grey 001

Mit kell tudni az üveghabról?

  • Könnyű és zárt cellaszerkezetű hőszigetelő anyag

  • Állaga a bazaltzúzalékhoz hasonítható

  • Széleskörűen alkalmazható az építőiparban

  • Kapillaritás megszakítására és

  • Ágyazatépítésre használt kőzetszármazékok részbeni kiváltására alkalmas

  • Ökológiai mérlege több mint kiegyenlített
energocell image 01001
energocell logo 00101

HŐSZIGETELŐ

A pórusaiba zárt nagy mennyiségű levegő kiváló hőszigetelést biztosít. Kitűnő tulajdonságai révén előkelő helyet foglal el a hőszigetelő anyagok között.

NYOMÁSÁLLÓ

A 150-175 kg/m3 halmazsűrűségű Energocell® üveghab granulátum saját E2 teherbírási modulusa 40-50 MPa 1,4-es tömörítésnél. Teherhordó hőszigetelésként alkalmazható.

KÖNNYŰ

Halmazsűrűsége csak 150-175 kg/m³, ami rendkívül könnyű használatot tesz lehetővé. Összehasonlításként a kőzetszármazékok és a betontörmelék kb. 8-15-ször nehezebbek az üveghabnál.

KAPILLARITÁST MEGTÖRŐ HATÁSÚ

A szemcsenagyság megoszlása és a finom anyagi részecskék hiánya biztosítják a kapillaritást megtörő hatást. Mivel zárt cellákból áll, nem nedvesedik át, nem duzzad meg.

INERT

Nem megy át fizikai, kémiai vagy biológiai átalakuláson. Szerves oldószereknek, savaknak jellemzően ellenáll, és nem öregedik.

FAGYÁLLÓ

Az Energocell® üveghab fagyállósága kiváló. Egyszerűen beépíthető, könnyen kezelhető és zárt cellaszerkezetének köszönhetően nem veszi fel a nedvességet.

NEM ÉGHETŐ

Az Energocell® üveghab tűzzel szemben ellenálló. Tűzvédelmi osztályba sorolása: A1

ANYAGÁBAN PÁRAZÁRÓ

Az Energocell® üveghab zárt cellaszerkezetének köszönhetően hosszú időn át megőrzi hőszigetelő képességét.

FORMATARTÓ

Tömörítést követően forma- és mérettartó, nem zsugorodik. Megfelelő szilárdságának köszönhetően hosszú távú terhelés esetén sem deformálódik.

HANGSZIGETELŐ

Az Energocell® üveghab kiváló hangszigetelő, ezért előszeretettel alkalmazzák zajvédő falak és gabionok építésében.

KÖRNYEZETBARÁT

Nem tartalmaz mérgező anyagokat. Az alapanyagként használt üveghulladék kitűnő energiaegyensúlyt teremt az újrahasznosítás révén. Élő szervezetekre nézve veszélytelen.tt.

KÁRTEVŐKKEL SZEMBEN ELLENÁLLÓ

Az Energocell® üveghabban a rágcsálók, a rovarok nem telepszenek meg, és egyáltalán nem károsítják. Továbbá nem képez számukra fészkelési, szaporodási közeget.

IDŐ- ÉS KÖLTSÉGTAKARÉKOS

Építési időt takarít meg, mert a beépített granulátum egy rétegben váltja ki a kavicsot és a hőszigetelő anyagot. Ez kevesebb munkafolyamattal jár, és csökken az alapozási költség.

STATIKAI STABILITÁST JAVÍTÓ

Alkalmazásával a gyenge teherbírású talajok terhelhetősége is megnövelhető. Ezért ágyazatok építése során terheléstől függően részben vagy teljesen kiválthatóvá válnak az ágyazati kőanyagok.

TEHERBÍRÁS

A laboratóriumi és helyszíni vizsgálatok során az üveghab granulátumra (150-175 kg/m3) jellemző E2 saját teherbírási modulusra E2=40-50 MPa értéket határoztunk meg 1,4-es tömörítési arány alkalmazásával. Ipari padlónál történő alkalmazás esetén az üveghabrétegen mért E2 érték javítható, amennyiben alatta vagy felette nagyobb teherbírású ágyazati réteg kerül beépítésre. Az Energocell® üveghab granulátummal akár extrém teherbírású ipari padló is hőszigetelhető.
Saját teherbírás [MPa] (150-175 kg/m3) E2 = 40-50 MPa

HŐSZIGETELŐKÉPESSÉG

Az Energocell® üveghab granulátum hővezetési tényezője 1:1,3-as tömörítéssel 0,086 W/mK, így az épületek alatti 30 cm-es ajánlott rétegvastagság már megfelel az új energetikai elvárásoknak. Passzívházaknál méretezéstől függően 40-50 cm az ajánlott tömörített rétegvastagság. Hővezetési tényező λ ≤ 0,086 W/mK

VÍZFELVÉTEL, FAGYÁLLÓSÁG

Az Energocell® üveghab granulátum vízfelvétele alacsony. Ez az anyag zárt cellaszerkezetéből adódik, ezáltal az anyag fagyállónak minősül. Vízfelvétel [%] (tömegszázalék) ≤ 10,0% (m/m) Vízfelvétel [%] (térfogatszázalék) ≤ 3,5% (v/v) Fagyállóság F1

Kérdése van a Energocell termékkel kapcsolatban?

ELÉRHETŐSÉGEINK

Király-Panel Kft.
1204 Budapest Kapitánypuszta utca 4.

Telefonszám: +36309321135

E-mail: kiralyhazak@kiralyhazak.hu

ÜZENET KÜLDÉS

Scroll to Top